Și-a săpat în curte un puț pentru apă și a dat de gaze!

Un gospodar din satul Bîzdîna, comuna Calopăr, judeţul Dolj, a pus pe jar autoritățile după ce și-a forat în curte un puț pentru apă, adânc de 75 de metri, informează AGERPRES.

Forajul a pătruns, probabil, o pungă de gaze naturale care au țâșnit din puț, declanșând un incendiu.

Focul, care a ars timp de câteva zile, a fost permanent supravegheat de către pompieri, iar Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Calopăr a hotărât contractarea în regim de urgenţă a unei firme specializate pentru cimentuirea/astuparea puţului forat, a anunțat Prefectura Dolj.

Joi, prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a declarat că se va propune efectuarea unor studii de specialitate pentru identificarea unor potenţiale resurse naturale de gaz în zona afectată, iar propunerile justificate vor fi înaintate autorităţilor centrale competente.

„În această dimineaţă, am convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă unde s-au stabilit măsurile de punere în siguranţă a puţului forat. Am dispus măsuri de protecţie în perimetrul zonei afectate cu ajutorul specialiştilor de la ISU Dolj, până la sosirea echipei de intervenţie. De asemenea, vom propune efectuarea unor studii de specialitate pentru identificarea unor potenţiale resurse naturale de gaz în zona afectată. Firma se află deja la faţa locului şi efectuează lucrările de astupare a puţului forat. Sunt permanent în legătură cu autorităţile locale de acolo pentru a fi la curent cu evoluţia lucrărilor”, a precizat Dan Diaconu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole