20 ianuarie 2022 - 10:43

Și-a maltratat calul cu un topor!

Cruzime de neimaginat! Un individ a schingiuit un cal atât de cumplit, încât medicii veterinari au constatat că animalul nu mai are şanse de supravieţuire și au decis să-l eutanasieze. Teribila întâmplare a avut loc într-o comună din județul Neamț, scrie adevărul.ro.

cal
Medicii veterinari nu au mai putut salva bietul cal. Foto: Poliția Neamț

 

La 30 iulie 2021, în jurul orei 21:00, oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gărcina au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană necunoscută a rănit un cal, în comuna Alexandru cel Bun. Poliţişii s-au deplasat la faţa locului și au constat că reclamaţia se confirmă, o cabalină având un un topor înfipt în zona coastelor. 

Cazul a fost preluat de cadrele Biroului pentru Protecţia Animalelor, sub supravegherea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.

„Întrucît animalul prezenta o rană profundă şi având în vedere starea critică a acestuia, un medic veterinar a eutanasiat cabalina. În urma investigaţiilor desfăşurate, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 59 ani, din Alexandru cel Bun, făptaşul fiind condus la sediul poliţiei pentru audieri“, se arată într- un comunicat al Poliţiei Neamţ.   

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut de anchetatori pentru 24 de ore, fiind pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. Urma ca cel în culpă să fie prezentat unui procuror, pentru dispunerea unei măsuri judiciare sau sesizarea instanţei.  

Un caz similar a avut loc în Neamţ acum câţiva ani, când trei fraţi din comuna Girov a fost condamnaţi pentru că au maltrat calul din gospodărie. Unul din ei a primit şase luni de închisoare şi i s-a interzis în următorii cinci ani să mai deţină cai, altul a ajuns tot după gratii după ce i-au fost contopite mai multe pedepse, iar al treilea a primit o sancţiune de trei luni, cu suspendare.