Și-a luat amendă după ce s-a jucat cu focul!

Un localnic și-a luat amendă după ce s-a jucat cu focul. De nenumărate ori, autoritățile au intervenit în ultima perioadă pentru a stinge flăcările din vegetație. 

Sute de hectare au ars cu intenția gospodarilor de a-și curăța terenurile de miriște, indiferent de atenționările autorităților cu privire la încălcarea legii și amenda cu care s-ar putea alege. 

De data aceasta, un localnic din județul Gorj a fost prins în flagrant de Garda de Mediu Gorj cum încerca să dea foc unei vegetații. Bărbatul s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei, conform pandurul.ro 

Reamintim că: 

Potrivit prevederilor legale, arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecţia mediului) şi constituie contravenţii, sancţionându-se cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 50.000 lei la 100.000 lei, pentru persoane juridice. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole