Și-a greșit afacerea: 2000 de lei pe 2 kg de trufe negre! Nu i-a luat, i-a dat!

Aproximativ 2 kg de trufe negre culese ilegal au fost confiscate de către jandarmii humoreni, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de recoltare a produselor nelemnoase din fondul forestier.

„Pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, colegii noștri din cadrul Detașamentului de Jandarmi Gura Humorului au depistat, în zona fondului forestier aparținând Ocolului Silvic Solca – UP2 Cacica, un bărbat care strângea trufe, folosindu-se de câini special antrenați pentru căutare. Acesta nu deținea documente legale pentru a desfășura această activitate și a fost sancționat cu amendă în valoare de 2000 de lei, conform art. 17, lit. c din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Cantitatea de trufe negre a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic Gura Humorului.

Aceste acțiuni ale jandarmilor susțin eforturile de prevenire și combatere a delictelor silvice și de protejare a fondului forestier.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole