Sfaturi utile pentru stimularea ouatului la găini!

Cum poți să menții producția de ouă pe tot parcursul anului, inclusiv în sezonul rece?
Producția de ouă a găinilor începe să scadă în sezonul rece, dar acest lucru poate fi evitat! Îți oferim mai jos trei sfaturi utile care te vor ajuta să obții o producție ridicată pe tot parcursul anului, chiar și iarna.

Asigură lumină suficientă în adăposturi
Pe timp de toamnă și iarnă durata zilei începe să scadă, iar păsările nu mai au parte de suficientă lumină în adăposturi. Acest lucru influențează direct producția de ouă, care se va reduce simțitor.
Dacă dorești să ai o producție de ouă ridicată chiar și în sezonul rece, stimularea adăposturilor cu lumină artificială este soluția! Poți utiliza becuri cu infraroșu pe care să le poziționezi astfel încât să fie inaccesibile găinilor și un temporizator care te va ajuta să programezi becurile, pentru a mări perioada de expunere la lumină a găinilor.

Menține o temperatură constantă în adăposturi
Deși au capacitatea de a-și regla singure temperatura corpului pe timp de iarnă, confortul termic al păsărilor este foarte important în menținerea producției de ouă. La temperaturi scăzute, găinile încep să producă tot mai puține ouă, sau chiar deloc dacă temperatura scade sub -10℃. Dacă dorești să ai o producție ridicată de ouă chiar și în sezonul rece, este important să menții o temperatură cât mai constantă în adăposturile găinilor. Cum poți face asta? Izolează bine cotețul găinilor și asigură-te că nu sunt fisuri în acoperiș. Asigură-te că găinile sunt suficient de hidratate și hrana lor are un conținut energetic ridicat.

Hrană bogată în substanțe nutritive
În perioada rece, cerințele furajere ale păsărilor pot să crească cu până la 20%. Pentru a obține performanțe bune în producția de ouă, este necesar ca furajele să asigure un aport ridicat de calciu, vitamine şi microelemente.

Ovo Stim Imuno este un produs nou apărut pe piață și se recomandă păsărilor crescute în sistem gospodăresc, în perioada de ouat şi în perioada de pregătire pentru ouat. Este indicat pentru stimularea producției de ouă în sezonul rece, fiind un amestec de calciu, fosfor, sodiu, microelemente, aminoacizi şi vitamine, echilibrat pentru a satisface nevoile fiziologice ale găinilor. Conţine Original XPC, un produs care oferă eficacitate dovedită prin multiple moduri de acţiune la păsări, echilibrând sistemul imunitar şi microbiomul intestinal în timp ce optimizează structura intestinală.

- Publicitate -

Susţinut de peste 70 de ani de cercetare şi dezvoltare, Original XPC oferă un suport indispensabil în imunitate, sănătate, siguranţă alimentară şi performanţă în toate etapele de creştere, la toate tipurile de păsări. Mai mult de 50% din conţinutul de calciu din OvoStim Imuno are ca sursă DeBaas. DeBaas este produs din coloniile de corali formate de o algă marină calcaroasă cu un conţinut ridicat de minerale şi oligo-elemente cu o biodisponibilitate ridicată, cum ar fi calciu (30%) şi magneziu (5,5%). Prin urmare, DeBaas este o sursă eficientă de calciu şi magneziu, cu o activitate biologică excelentă, ajutând la menţinerea stării de sănătate şi creşterea imunităţii.

Produsul se administrează în amestec cu uruială după cum urmează: 1kg STIMULENT PENTRU OUAT- Ovo Stim Imuno la 9 kg uruială cereale. Poți începe chiar de acum pregătirile de iarnă prin asigurarea unor condiții optime în adăposturi și oferirea unui furaj echilibrat pentru stimularea ouatului la păsări! Mai multe informații despre produsul Ovo Stim Imuno găsiți chiar aici: http://www.bistrivet.eu/ovo-stim-imuno-1-kg

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole