good.bee Credit îți prezintă “Sfaturi pentru gospodari”: Vrei un credit pentru afacerea ta?

creditedddaÎnainte de a solicita un credit este bine să ai în vedere următoarele aspecte:

  1. Asigură-te că este absolut necesar să faci un credit, că nu este un “moft” sau o falsă nevoie. Evaluează oportunitatea și necesitatea de dezvoltare a afacerii tale. S-ar putea să realizezi că planurile tale de dezvoltare nu îți aduc mai mult profit sau că extinderea afacerii presupune eforturi pe care nu ai cum să le gestionezi. Dacă ai trecut de primul pas, poți merge mai departe.
  2. Analizează toate ofertele de pe piață, de la: bănci, instituții financiare nebancare (IFN), alte surse (prieteni, familie). Nu uita: solicitarea unui împrumut de la familie, prieteni poate strica relațiile cu aceștia.
  3. Dacă te-ai hotărât pentru un credit, pregătește documentația pe care orice instituție o solicită în mod normal: acte de identitate – ale tale și ale companiei, actele financiare ale companiei, actele garanțiilor pentru credit. Fii pregătit să răspunzi întrebărilor legate de afacerea ta și de planurile tale de viitor.
  4. Dacă ai sau ai avut credite restante, este foarte posibil ca acest lucru să influențeze negativ decizia creditorului sau să ți se solicite garanții suplimentare sau o dobândă mai mare decât dobânda standard.
  5. Calculează-ti singur rata pe care ți-o poți permite, în funcție de veniturile și cheltuielile în cazul unui scenariu pesimist. Dacă afacerea ta este una afectată de sezonalitate, încearcă să găsești un finanțator dispus să accepte un grafic de rambursare adaptat activității tale pentru a evita probleme la rambursarea ratelor.
  6. Asigură-te că iei creditul în moneda în care ai încasările, evită să îți asumi riscul valutar.
  7. Nu uita să întrebi de comisioane (de acordare, de management, de rambursare anticipată, de refinanțare etc.) pentru a nu fi surprins când vei primi scadențarul.
  8. Citește contractul cu atenție, asigură-te că poți îndeplini clauzele acestuia, iar dacă nu înțelegi, solicită lămuriri.

Odată ce ai primit finanțarea, fii atent la condițiile impuse de contract, respectă graficul de rambursare. Monitorizează atent orice deviere de la îndeplinirea planurilor tale pentru a putea solicita din timp reajustarea condițiilor de plată.
Succes!
Sfaturi oferite de Laura David – Head of Sales Development & Product Management good.bee Credit
www.goodbeecredit.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole