Sfaturi pentru combaterea virozelor de sezon cu ajutorul produselor apicole

miereMierea este un aliat binecunoscut în lupta împotriva răcelilor de sezon, dar şi alte produse apicole pot contribui la combaterea virozelor, la fel de bine.

Marele avantaj al acestor produse este că, în general, nu au contraindicaţii şi sunt mai uşor acceptate de organism. De asemenea, multe dintre ele au efecte bune şi în tratarea altor afecţiuni şi în menţinerea stării generale de sănătate a organismului, având, deci, beneficii complexe şi de durată.

Mierea

Cel mai cunoscut produs apicol este apreciat atat pentru aportul mare de vitamine şi pentru efectul  antibacterian şi antiinflamator. O cură de miere, în timpul răcelilor, va face să dispară tusea supărătoare şi îţi va întări organismul, ca să lupte cu boala.

Lăptişorul de matcă

Face minuni în cazul infecţiilor virale acute fiindcă combate tusea excesivă. În plus are marele dar de a diminua crizele de astm bronşic şi transpiraţia excesivă, aşa că specialiştii recomandă consumul a 0,5 -1 gram de lăptişor/zi în timpul bolii.

Propolisul

Tinctura de propolis are efecte cunoscute antimicrobiene, antiinflamatoare şi imunostimulente, aşa că acest apreciat produs apicol întăreşte organismul şi îl face rezistent în faţa bolilor. De asemenea, propolisul este un bun analgezic, calmând durerile în gât.

Pastura

Pastura, care este de fapt polen fermentat în conditii naturale în stup, este un antibiotic natural, care poate fi de folos în tratarea bolilor respiratorii alergice şi în cazul infecţiilor virale sau al epidemiilor de gripă.

Ea este uşor acceptată de copii, aşa că poate fi folosită în completarea tratamentelor prescrise de medici pentru tratarea virozelor acestora.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole