4 august 2021 - 21:52

Sere cu rosii ECO: investitia unui FERMIER ce imbina tehnologia si rezultate de EXCEPTIE

Un fermier maramureșean a reușit cu succes să investească în sere cu rosii eco! Este vorba despre Mircea Munteanu, fermier din Cernești, care a pus pe picioare o afacere ce imbina tehnologia cu performanța și cu rezultate de excepție. Roșiile din serele fermierului sunt certificate ecologic

În vizita la serele cu rosii eco ale fermierului Mircea Munteanu a fost Ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Oficialul a degustat rosiile eco înainte ca acestea să ajungă în majoritatea supermarketurilor din zonă. Tomatele obținute din serele fermierului maramureșean se vând ușor datorită calității, ambalării și ritmicitatea comercializării asigurate de tehnologia de producție aplicată.

Fermierul i-a prezentat ministrului Adrian Oros sistemul de irigare prin picurare, de fertilizare și de aplicare a tratamentelor moderne computerizate din serele cu rosii eco. Realizarea investiției în sere cu rosii eco a permis obținerea unei capacități de producție de tomate eco pe o suprafață de 7.200 mp, cu o producție medie anuală de aproximativ 320 de tone de roșii și 18.000 de bucăți de salate.

Fermierul a beneficiat de fonduri europene nerambursabile, prin AFIR, în valoare de peste 1,39 milioane de euro.

Ministrul Oros a precizat că Ministerul încurajează și susține fermierii în mod concret prin politicile și programele dezvoltate acum la MADR, una din prioritățile care s-au conturat în această perioadă fiind crearea de spații de depozitare și procesare la nivel regional.

Click pe video: