SERE agricole SMART controlate de pe telefon. Sistem inteligent dedicat agricultorilor

A fost lansat un sistem inteligent dedicat agricultorilor, prin care aceștia obțin control complet asupra serelor si solariilor agricole smart, într-un proces automatizat, de la distanță, prin telefonul mobil. Proiectul a fost realizat prin startup-ul românesc Mobile Control. Sistemul este compus din echipamentul ce se instaleaza in sera si aplicatia de control din telefonul mobil sau orice dispozitiv mobil ce se afla pe un server in cloud, spun reprezentanții start-up-ului.

Sere agricole smart: Soluția Solarino presupune integrarea de infrastructură hardware și software care conectează sistemele clasice și monitorizează principalii indicatori dintr-o seră agricolă, asigurând condițiile de creștere în mod autonom, cu intervenție umană minimă, a culturilor de legume și verdețuri.

Solutia vine in intampinarea fermierilor care au solarii si sere agricole si presupune controlul automat sau/si din telefon a microclimatului unei sere agricole si consta in actionarea motoarelor de deschidere ferestre, udare, iluminare, umbrire, si ventilatie cu posibilitatea de extindere catre solutii personalizate in functie de cultura.

Toate versiunile sunt WiFi sau cu router 3G integrat pentru comunicatia cu serverele de gestiune. Sistemele din serele agricole smart sunt autonome. Pot functiona fara acces la internet o perioada, dar internetul este important pentru a putea seta parametrii si pentru a urmari in timp real starea serei. Sistemul poate fi actionat si local pe mod manual si din telefonul mobil pe mod manual.

 

- Publicitate -

Functionalitati ale sistemului de control:

  • actionare a elementelor de aerisire, umbrire, irigare si iluminare in sera agricola
  • poate controla motoare pe 24V, (personalizat 220V sau 380V)
  • controlul ventilatiei se face in functie de temperatura interioara, exterioara si viteza vantului. Deschide/inchide ferestrele de ventilatie la o temperatura setata de utilizator din telefonul mobil si le inchide fortat la depasirea unui prag critic a vitezei vantului. Poate actiona si ventilatia fortata in sera agricola in cazul in care temperatura este mare si viteza vantului nu permite deschiderea ferestrelor.
  • actionarea umbririi se face manual sau automat in functie de nivelul de radiatie UV.
  • actionarea irigatiei se face in functie de senzorul de umiditate in sol instalat in sera agricola
  • poate actiona si electrovalve de apa in procesul de irigatie
  • actionarea motoarelor de deschidere ferestre se poate face si manual de pe panoul contral

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole