Senat: Pensii mai mari pentru agricultorii care au lucrat în CAP-uri

batranaComisia de muncă din Senat a adoptat un raport pozitiv la o propunere legislativă care prevede majorarea pensiilor celor care au lucrat la CAP, Haralambie Vochițoiu, unul dintre inițiatori, susținând că este treaba Guvernului să caute soluții pentru acest lucru.
Potrivit propunerii de modificare a Legii nr.263 privind sistemul unitar de pensii publice, pensiile foștilor membri ai cooperativelor agricole din agricultură se majorează la 500 de lei prin acordarea unei indemnizații sociale.
”Trebuie să votăm acest proiect de lege atât de necesar celor care la ora asta au doar 350 de lei pensie. 500 de lei oricum este insuficient. Aș prefera să nu mai auzim încă o dată că nu se poate. Guvernul trebuie să caute soluții pentru acești români care au lucrat în agricultură și au contribuit de-a lungul vieții lor la construcția acestei țări”, a declarat Haralambie Vochițoiu.
Supus la vot, raportul a fost aprobat cu doar două abțineri.
Guvernul nu susține adoptarea acestei modificări, motivând că propunerea este discriminatorie față de ceilalți pensionari.
Propunerea legislativă urmează să fie votată de plenul Senatului, în calitate de primă cameră sesizată. (Sursa: infoferma.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole