Semnături pentru comisia specială de anchetă privind vânzarea terenurilor agricole către străini

Steriu_Valeriu_AndreiValeriu Steriu a anunțat că grupurile parlamentare ale partidului său din Camera Deputaților și din Senat au început să strângă semnăturile necesare pentru a iniția o comisie specială de anchetă privind vânzarea terenurilor către străini.
Potrivit lui Valeriu Steriu, comisia ar urma să beneficieze de sprijinul parlamentarilor PSD și UNPR, dar este binevenit orice alt parlamentar care decide să se alăture demersului.
‘Comisia de anchetă privind vânzarea terenurilor către străini are un scop cât se poate de clar: să vedem cu certitudine care sunt suprafețele de teren care se află în proprietatea străinilor și să stabilească dacă această situație de fapt referitoare la înstrăinarea terenurilor agricole reprezintă un pericol la adresa siguranței naționale, inclusiv din perspectiva siguranței alimentare. Ne dorim să vedem și ce este de făcut în ceea ce privește modificările legii funciare, precum și ce alte modificări legislative se impun. Avem nevoie de 136 de semnături. Contăm pe sprijinul colegilor de la PSD, dar orice alt parlamentar care dorește să susțină demersul nostru este binevenit. Această comisie de anchetă este utilă și necesară’, a declarat Valeriu Steriu, într-un comunicat de presă.
El a mai analizat și problemele cu care se confruntă fermierii români, menționând că există o diferență între modul în care aceștia au acces la creditare, spre deosebire de cetățenii străini. ‘Există o diferență destul de evidentă în ceea ce privește accesul diferit la creditare și astfel se creează o spirală nefastă, în sensul în care dacă cetățenii români nu au acces la creditare atunci nu pot achiziționa teren și nu-și pot dezvolta exploatările, ceea ce înseamnă că cetățenii români vor ajunge să lucreze pentru cetățenii străini pe terenuri agricole pe care ar fi vrut să-și le cumpere, dar nu au avut cum’, a mai afirmat Valeriu Steriu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole