Semnal clar din partea fermierilor: Rămânem în stradă, nu avem încredere în politicieni!

După zile de negocieri cu mai multe ministere, fermierii care au ieșit la proteste săptămâna trecută spun că vor rămâne în stradă și pe parcursul zilelor următoare. Chiar dacă ministrul Florin Barbu i-a îndemnat, într-o conferință de presă, să meargă acasă la familiile lor, pentru că situația se va rezolva, aceștia susțin că nu mai au încredere în politicieni și vor continua protestele.

Fermierii vor să se asigure, astfel, că revendicările agreate la discuțiile cu guvernanții se vor rezolva urgent. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a discutat cu protestatari din mai multe zone ale țării, iar sentimentul pare unul împărtășit de toți.

”Eu zic că nu doar Bihorul va rămâne în stradă, va rămâne întreaga țară în stradă, pentru că este necesar ca cineva din Guvern să dea o mână de ajutor acestui segment important pentru economia națională”, a precizat Florin Ciurdariu, fermier din județul Bihor, pentru AGRO TV.

”Problema este cu încrederea în momentul de față. Chiar acum am terminat discuția cu fermierii din zona noastră, dacă vom continua protestul sau nu. Decizia a fost să continuăm protestul până când vedem măcar un singur punct de pe listă aprobat. Știm să protestăm pașnic, nu se întâmplă nimic. Vrem doar să tragem un semnal de alarmă că agricultorii s-au unit, ne este greu”, a subliniat Alexandru Haită, fermier din județul Teleorman.

”Părerea mea personală este că nu mai avem încredere sub nicio formă în politicieni. Noi n-am ieșit în stradă să schimbăm guverne, miniștri, ci ca să rezolvăm problemele pe care le avem, iar aceste probleme sunt foarte urgente. Foarte multe firme vor da faliment dacă nu se rezolvă. În înțelegerea pe care am avut-o cu transportatorii, vom continua protestul pașnic, nu ne dorim haos în țară”, a precizat fermierul Georgian Calotă, din județul Buzău, în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole