Semănăturile din Bărăgan, în pericol de îngheţ

iarna_viscolViscolul puternic din ultima perioadă a dezvelit culturile din Bărăgan şi le-a expus frigului năpraznic. În aceste condiţii, ţăranii se tem că ele vor îngheţa şi că vor rămâne fără recolte, potrivit tvr.ro.

Grâul, de exemplu, are două-trei frunzuliţe şi e aproape îngheţat, iar grâul de toamnă, care a fost semănat târziu din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile nu a apucat să încolţească.

Nici alte culturi nu stau mai bine, din aceeaşi cauză: că au fost însămânţate târziu, din cauza ploilor, şi nu s-au dezvoltat suficient, aşa că sunt mai sensibile în faţa temperaturilor foarte scăzute.

 

În următoarele două zile, se vor mai depune cel mult 5 cm de zăpadă, spun meteorologii, dar este posibil ca viscolul să reapară. Oricum, stratul de zăpadă aşteptat este mai mic decât cel care ar proteja culturile, de peste 5 centimetri, spun specialiştii, aşa că multe culturi vor fi dependente de vremea din primăvara ce va urma.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole