Șeful APIA, precizări de ULTIMĂ ORĂ: Măsuri și intervenții aflate ACUM în derulare

Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a făcut sâmbătă câteva precizări de ultimă oră privind măsurile pentru fermieri aflate acum în derulare la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Potrivit acestuia, APIA continuă în momentul de față eliberarea adeverințelor pentru beneficiarii mai multor măsuri și intervenții de sprijin, printre care: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), DR – 10 – Zone afectate de constrângeri naturale semnificative, precum și Măsurile 10, 11 și 13.

„Până la această dată am eliberat 4128 de adeverințe pentru aceste măsuri și intervenții”, a precizat Adrian Pintea într-o postare pe rețelele sociale.

De asemenea, șeful APIA a menționat că săptămână aceasta a fost autorizată la plată suma de 7,7 milioane euro, finanțată din FEGA, FEADR și cofinanțare de la Bugetul Național și din Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI), pentru un număr de 191 de fermieri.

În ceea ce privește campania 2023, Adrian Pintea a anunțat că, până la această dată au fost primite 685.979 de cereri pentru o suprafață de 7,72 milioane de hectare.

„Îi asigur pe fermieri de întregul nostru sprijin, pentru respectarea termenului – limită de 31 mai 2023, inclusiv, și îi invit la centrele APIA pentru depunerea cererilor de plată în campania 2023, fără penalități”, a reaminitit Adrian Pintea în mesajul său către fermieri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole