Șeful APIA, mesaj pentru fermieri – Subvenții și controale în ferme!

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a făcut bilanțul acestei săptămâni în activitatea instituției, transmițând un mesaj către fermieri privind subvențiile care au intrat în conturi și activitățile pe care le va desfășura agenția în perioada următoare.

”Săptămâna ce tocmai pleacă, făcând loc unui binecuvântat week-end, ne-am continuat activitățile prin care acordăm fermierilor noștri întreg sprijinul. În acest sens, am demarat efectuarea plăților aferente schemelor de ajutor de stat pentru anul 2022, în scopul susținerii activității crescătorilor de animale, în contextul crizei economice generate de Pandemia COVID-19. Suma totală acordată este de 321.9 milioane de lei.

De asemenea, am intensificat demersurile referitoare la pregătirea campaniei de control pe teren pentru anul de cerere 2022, demarând sesiuni de instruire în sistem de videoconferință. Activitatea s-a derulat prin intermediul Direcției Control pe Teren – APIA Aparat Central, cu participarea tuturor funcționarilor cu atribuții de control pe teren din cadrul centrelor județene ale APIA.

Temele abordate au vizat:

  • Prezentarea principalelor modificări și completări aduse procedurii în baza căreia se efectuează verificările;
  • Verificarea pe teren a cerințelor specifice măsurilor 8, 10, 11 și 15 din PNDR 2014-2020;
  • Controlul pe teren în ceea ce privește cerințele de ecocondiționalitate;
  • Modalitatea de efectuare a controalelor pentru anexa 17B;
  • Încărcarea măsurătorilor în aplicația LPIS – GIS și efectuarea fotografiilor georeferențiate.

Un alt subiect important abordat în cadrul instruirii a fost cel legat de conflictul de interese și incompatibilitate. Astfel, potrivit procedurilor în vigoare, înaintea efectuării controalelor, membrii echipelor de verificare trebuie să depună declaraţiile de prevenire a situaţiilor de fraudă în activitatea de control al cererilor/dosarelor de subvenţie solicitate la plată, respectiv Declaraţia de confidenţialitate, imparţialitate şi pentru evitarea conflictului de interese și Declarația de confidențialitate”, a transmis șeful APIA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole