Șeful APIA, în mijlocul fermierilor – Când începe plata subvențiilor pentru anul 2022

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a participat recent la cea de-a V-a a ediție a Târgului expozițional de berbeci de la Baia Mare. Cu această ocazie, șeful APIA le-a transmis câteva informații importante fermierilor prezenți la eveniment.

”Un bun prilej de a veni în mijlocul fermierilor crescători de ovine și de a discuta atât despre provocările cu care se confruntă, cât și despre realizările cu care se mândresc. Ca de fiecare dată i-am asigurat pe fermieri că echipa APIA le este mereu alături și i-am îndemnat să nu ezite să ne ceară sprijinul când întâmpină dificultăți”, a precizat șeful APIA în urma evenimentului.

De asemenea, este important de știut pentru fermierii care așteaptă să își primească subvențiile aferente anului 2022, faptul că plățile vor începe conform calendarului cu care s-au obișnuit deja și în anii precedenți.

Astfel conform unui proiect de act normativ publicat recent de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), plățile în avans urmează să fie demarate la data de 16 octombrie, în timp ce plățile finale vor di efectuate începând cu 2 decembrie 2022.

APIA are obligația să încheie toate plățile aferente campaniei 2022 până la data de 30 iunie 2023.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole