Șeful APIA: Banii în conturi pentru toți fermierii în maxim 10 zile

Toți fermierii care au solicitat ajutoarele naționale tranzitorii vor avea banii în conturi în maxim 10 zile din acest moment. Anunțul a fost făcut de directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, într-o emisiune difuzată online de Agrointeligența.

Potrivit șefului APIA, în jur de 200 de milioane de euro au fost autorizate la plată până în acest moment, iar restul banilor urmează să fie trimiși către conturile fermierilor în următoarele zile.

”În ceea ce privește bugetul național, avem ajutoarele naționale tranzitorii din sectorul vegetal și sectorul zootehnic, acele ANT-uri. Ele se plătesc din bugetul anului 2022. Plafonul pentru ambele sectoare este de 223 milioane de euro, iar până astăzi au fost plătiți 200 de milioane de euro. Suntem pe final, iar în maxim 10 zile toți fermierii beneficiari de ANT, vegetal sau zootehnic, vor avea banii în conturi”, a subliniat Adrian Pintea.

Astfel, în ceea ce privește schemele de plată din campania 2021, APIA va mai avea de efectuat doar plățile pentru sprijinul cuplat vegetal, care se vor derula începând din 16 mai 2022.

”Ce ne mai rămâne de plată, din Fondul European de Garantare Agricolă, este sprijinul cuplat în sectorul vegetal, unde plata se va face după data de 15 mai, pentru că știm că sunt anumite documente care se depun până în data de 15 mai. Astfel, din data de 16 mai vom demara și plata sprijinului cuplat în sectorul vegetal, după care vom putea spune că am închis plățile pentru anul 2021”, a precizat șeful APIA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole