Șeful APIA, avertisment pentru fermieri! Pierdeți subvenția dacă faceți asta

Odată cu lansarea noii identități vizuale a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), directorul general Adrian Pintea a publicat o sinteză a activității instituției din ultima vreme, precum și un avertisment pentru fermieri.

Potrivit șefului APIA, agenția continuă eliberarea adeverințelor pentru beneficiarii Măsurii 14 – BUNĂSTAREA ANIMALELOR care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și nebancare ce au încheiat convenții cu APIA, pentru anul de angajament 2022.

APIA primește și cereri de sprijin pentru Măsura de Stocare a Cărnii de Porc. Potențialii beneficiari trebuie să știe că le pot depune în perioada 25 martie – 29 aprilie 2022, stocarea privată a cărnii de porc fiind un sprijin acordat, în situaţia în care, preţul mediu de piaţă pentru carcasele de porc se află sub preţul de referinţă, cu impact negativ semnificativ în sector.

”A venit primăvara și pregătim pământul pentru efectuarea diverselor munci agricole. Îi felicit pe cei harnici și gospodari, însă, mă văd nevoit să revin cu un apel lansat către fermierii care exploatează teren arabil: este interzisă arderea miriștilor și a resturilor vegetale! Nerespectarea de către fermieri a normelor privind ecocondiţionalitatea conduce la reducerea plăţilor sau excluderea de la plată, a uneia sau a mai multor scheme de sprijin”, a mai transmis Adrian Pintea.

Până astăzi au fost depuse 331.398 de cereri unice de plată pentru o suprafață de 1.873.100,60 de hectare. Depunerea cererilor continuă până în data de 16 mai.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole