Șeful APIA anunță plăți de ULTIMĂ ORĂ pentru fermieri, crescători de animale

Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță cele mai recente plăți care au intrat în conturile fermierilor. Potrivit declarațiilor făcute de șeful APIA în emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea, crescătorii de animale care beneficiază de sprijinul cuplat în sectorul zootehnic au fost autorizați la plată.

”Dacă ne referim la sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, din data de 18 octombrie am reușit să dăm avansul și pentru această schemă. Până astăzi, suma totală de 45.204.000 euro a fost autorizată la plată, iar din data de 13 decembrie până la 1 februarie, pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, peste 131 de milioane de euro au fost autorizați la plată. Așadar, suma totală pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic în campania 2021 este 176 milioane de euro, ceea ce reprezintă un procent de absorbție de 95,05% din alocarea totală care a fost prevăzută de Guvern, de 185 milioane euro”, a precizat șeful APIA în direct la AGRO TV.

Deși termenul final pentru efectuarea plăților este de 30 iunie, reprezentanții APIA vor să încheie autorizările la plată mult mai devreme, pentru a se ocupa ulterior de celelalte proceduri administrative din cadrul instituției.

”Aceste plăți pot decurge până la data de 30 iunie, dar întotdeauna înainte de începerea campaniei de primire a cererilor vrem ca toate plățile să fie făcute, odată pentru a ajuta și fermierii, dar și personalul APIA își poate încheia această activitate, pentru a se ocupa de restul activităților pe care le facem tot cu același personal”, a mai subliniat Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole