Șeful APIA, anunț de ULTIMĂ ORĂ! Subvenția de 3.400 EURO/hectar plătită către fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează săptămâna viitoare plățile către fermierii care au solicitat ajutorul de minimis pentru cultivarea plantelor aromatice. Anunțul a fost făcut în exclusivitate de către directorul general APIA, Adrian Pintea, într-o ediție specială a emisiunii ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea în cadrul Târgului INDAGRA 2021.

”Avem o serie de măsuri care au fost date de către minister agenției, și anume acele ajutoare de minimis. De exemplu, ca și noutate a anului 2021 a fost ajutorul de minimis pentru plantele aromatice, unde beneficiarii nu au fost extraordinar de mulți, dar este o măsură cu un anumit specific. S-au depus un număr de 88 de cereri, pentru o suprafață de 3.067 hectare.

Plantele aromatice pentru care s-au primit cereri sunt busuioc, cimbru, coriandru, fenicul și muștar, cu diferite suprafețe. Pentru busuioc am avut 1,82 hectare, pentru cimbru 17,26 hectare, la coriandru a fost cea mai mare suprafață – 1.109 hectare, fenicul 15,98 hectare și muștar 1.929 hectare.

Fiind din bugetul național, acest ajutor de minimis trebuie plătit până la data de 31 decembrie, dar pe această cale pot să le spun fermierilor că plantele aromatice vor fi autorizate la plată săptămâna viitoare. Cuantumurile pe hectar pentru fiecare plantă aromatică în parte vor fi următoarele: busuioc – 2.600 euro/hectar; cimbru – 3.400 euro/hectar; coriandru – 100 euro/hectar; fenicul – 200 euro/hectar; muștar – 150 euro/hectar. În funcție de suprafața pe care a solicitat-o fiecare, după finalizarea controalelor, de săptămâna viitoare pentru această schemă se va face și autorizarea la plată”, a precizat șeful APIA pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole