Șeful APIA, anunț de ULTIMĂ ORĂ privind plata subvențiilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în cursul ultimei săptămâni, o nouă rundă de plăți aferente campaniei 2022. Astfel, aceste sume urmează să intre în conturile fermierilor zilele următoare, după parcurgerea circuitului bancar obișnuit.

Potrivit directorului general al APIA, Adrian Pintea, instituția a autorizat la plată suma de suma de 119,34 milioane de euro în perioada 6-10 februarie 2023.

Totodată, șeful APIA a mai făcut câteva precizări legate de activitatea sa din ultima săptămână, într-un raport publicat pe facebook. Iată ce a transmis Pintea:

”După cum vă informam anterior, săptămâna aceasta am petrecut-o alături de fermierii noștri, participând la cea de-a 26-a sesiune a adunării generale a Asociației Comunelor din România, eveniment anual deosebit de important în viața comunităților locale din țara noastră.

În cadrul evenimentului, am prezentat succint noutățile privind activitatea APIA, stadiul plăților efectuate în campania 2022, precum și al pregătirilor pentru campania 2023 de depunere a cererilor unice de plată în contextul noului Plan Național Strategic.

De asemenea, mijlocul săptămânii ne-a găsit la Sibiu, desigur tot alături de fermieri, unde am organizat conferința ”Lecții învățate în implementarea măsurilor delegate de către AFIR către APIA din PNDR 2014 – 2020”, eveniment dedicat fermierilor care au beneficiat de fonduri de dezvoltare rurală prin măsurile implementate de instituția noastră.

- Publicitate -

Săptămâna aceasta am continuat autorizarea la plată. Astfel, suma de 119,34 milioane de euro, autorizată în perioada 6-10 februarie 2023 va fi în conturile fermierilor. Îi încredințez pe fermieri că nu vom dezamăgi și vom rămâne întotdeauna aceeași echipă unită, mereu preocupată de problemele lor”, a precizat Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua, dețin un efectiv de 9 bovine din care 3 vaci cu lapte, 2 juninci gestante, un taur de 2 ani și 4 viței sub 1 an . Sunt eligibile pentru vreuna din subvenții? Menționez că nu beneficiat până acum. În anul 2018 aveam in exploatație 5 bovine din care 1 vacă de lapte, 1juninci, 1 taur 1,6 ani, și 2 vițele sub 1 an

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole