Șeful APIA, anunț privind ajutorul de 5.000 EURO pentru micii fermieri

Micii fermieri vor putea accesa, la sfârșitul acestei săptămâni, microgranturile în valoare de 5.000 de euro, puse la dispoziție de Guvernul României. Ajutorul va fi plătit prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Cu această finanțare nerambursabilă, micii fermieri pot să-și plătească datorii și facturi restante la bugetul local sau de stat, sau să facă alte tipuri de investiții.

Pentru această finanțare sunt eligibile să aplice microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii care nu deţin salariaţi cu contract individual de muncă la data de 31 decembrie 2019, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu activitate economică în domeniile de activitate stabilite.

Prezent la o întâlnire cu fermierii la Târgu Mureș, directorul general al APIA, Adrian Pintea, i-a îndemnat pe aceștia să depună cât mai repede cererile, pentru că banii se vor epuiza extrem de devreme.

”Până în 5.000 de euro vor primi, este o noutate și pentru noi, și pentru fermieri. Nu trebuie să se deplaseze la APIA, fiecare va primi un link, astfel încât toate documentele să fie încărcate în acea aplicație.

Avem un plafon de 50 de milioane de euro, mergem pe principiul primul venit, primul servit. Orice înregistrare în sistemul informatic se face cu dată, oră, minut, astfel încât să poată să se facă departajarea corectă. Eu estimez undeva cam în maxim 3 zile să se epuizeze aceste fonduri, pentru că sunt foarte mulți fermieri, preconizăm undeva la 10.000 de beneficiari”, a precizat șeful APIA, citat de Radio Tg. Mureș.

Proiectele se vor depune începând de vineri, 27 mai 2022, iar contractele pentru ajutorul de stat vor fi încheiate până la 30 iunie, urmând ca banii să intre în conturile beneficiarilor până la sfârșitul anului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

14 COMENTARII

  1. Sint înscris la APIA cu 2 ha și 0,25 de ari arabil pe care îl lucrez particular as dori sa accesez cei 5000 de euro va multumes

  2. LA ce folos să accesam dacă fondul s a epuizat în 12 minute?
    Restul ce ajutor primim??
    Nu este gândită procedura corect!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole