Șeful APIA, Adrian Pintea – Subvențiile intrate în conturile fermierilor ACUM

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a făcut, ca de obicei, bilanțul celei mai recente săptămâni a activității sale, pe pagina sa de facebook. Astfel șeful APIA a trecut în revistă plățile realizate de instituția pe care o conduce în ultima perioadă.

”Printre măsurile adoptate în cursul acestei săptămâni în sprijinul fermierilor noștri amintesc despre plățile efectuate pentru sectorul creșterii animalelor. Suma autorizată la plată este în valoare de 17 milioane de lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat”, a precizat Adrian Pintea.

Directorul APIA a mai vorbit și despre măsura de microgranturi în valoare de 5.000 de euro pentru micii fermieri.

”O altă veste bună: începând cu 27.05.2022, am dat startul campaniei de depunere a cererilor de finanțare aferente măsurii „Microgranturi în domeniul agroalimentar”. Astfel, până pe 31.05.2022, solicitanții au avut posibilitatea de a transmite formularul cererii de finanțare a ajutorului de stat prin aplicația electronică IMM Recover. Cererile se finanțează în ordinea depunerii, iar ajutorul financiar nerambursabil sub formă forfetară este în valoare de 5.000 euro/beneficiar, la cursul valutar aferent lunii mai 2022, respectiv 4,9479 lei.

Fondurile alocate pentru acordarea Microgranturilor din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat pentru activități specifice din domeniul industriei agroalimentare în cadrul POC 2014-2020 sunt în valoare totală de 50.000.000 euro”, a mai spus Pintea.

De asemenea, tot în cursul săptămânii trecute, șeful APIA a participat a cea de-a 57-a Conferință Panta Rhei, unde a discutat cu directorii agențiilor de plăți din statele membre UE pe tema viitoarei Politici Agricole Comune.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole