Șeful ANZ, mesaj important pentru crescătorii de animale!

Directorul general al Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANZ), Florinel Bîrcă, a fost invitatul realizatorului Ovidiu Ghinea în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”. Acesta a făcut câteva precizări importante pentru crescătorii de animale care vor să beneficieze de subvenții.

”Fermierii trebuie să aibă mare grijă la depunerea cererii, să-și verifice animalele din exploatație, cu cele de la medicul veterinar – adică din baza națională de date – și cu cele din cerere, atunci când depun cererea. Dacă aceste animale se suprapun, atunci nu este nicio problemă în eligibilitate. De aici încolo, sunt tot felul de mișcări ale animalelor care pot duce la excluderea de la plată, dar dacă ți-ai verificat animalele la începutul depunerii cererii, probleme prea mari nu poți să ai”, a precizat Florinel Bîrcă.

Șeful ANZ a prezentat și cifrele oficiale legate de numărul de animale înscrise în registrele genealogice la nivel național.

”În România, la bovine avem un număr de 11 societăți de ameliorare, cu 37 de părți terțe de verificare a performanțelor productive ale animalelor și 22 de programe de ameliorare; la ovine sunt 60 de societăți părți terțe de verificare a performanțelor productive, 10 societăți de ameliorare acreditate și 20 de programe de ameliorare.

Numărul de animale din programele de ameliorare este într-o continuă mișcare, într-o continuă creștere. La bovine avem 434.000 de animale în registrele genealogice din cele 1,6 milioane de bovine, câte avem în România. La ovine avem 2,9 milioane de ovine în registrele genealogice, din totalul de 11,6 milioane de ovine. Cifrele acestea ne spun ceva despre sectorul zootehnic din România”, a precizat directorul ANZ.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole