Șeful AFIR: Fonduri de 1 MILIARD de EURO pe an pentru fermierii români

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) face anual plăți de un miliard de euro pentru fermierii români, susține directorul general al instituției, Dorin Opreanu.

Potrivit acestuia, agenția pe care o conduce este una dintre cele mai performante agenții de plăți din țară, iar întârzierile publicării rapoartelor de selecție din ultima perioadă au fost cauzate de volumul extrem de mare de muncă. Practic funcționarii din cadrul AFIR au trebuit să verifice zeci de mii de proiecte depuse, fiind în același timp angajați în implementarea proiectelor din anii precedenți.

”Noi suntem 1.600 de angajați. Fermierii au fost obișnuiți ca noi să livrăm, să nu zic ca un ceas elvețian, dar la trei luni noi aveam rapoartele de selecție, pentru că le scoteam etapizat. Ei nu s-au obișnuit cu timpi așa de mari de așteptare, cum au fost în ultima vreme.

Toată lumea așteaptă evaluarea, dar noi suntem în același timp în mijlocul implementării proiectelor accesate în anii anteriori, avem target de a acorda sumele fermierilor anual. Eu nu știu dacă mai există vreo agenție de plăți în România care să livreze anual un miliard de euro pe an. Cam aceasta este media, noi facem plăți de un miliard de euro pe an”, a precizat Dorin Opreanu în emisiunea ”Agrostrategia” la TVR1.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Având în vedere sculptarea rapoartelor cu dalta în piatră este de înțeles timpul de prelucrare.
    ”una dintre cele mai performante agenții de plăți din țară” …din care țară?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole