Șefa din MADR care a luat mită s-a înțeles cu DNA!

Șefa din MADR care a luat mită în schimbul îndeplinirii unor îndatoriri de serviciu a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

DNA Timişoara a sesizat Tribunalul Bucureşti că a încheiat un acord cu Livia Ciobanu, şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale Buget Finanţe şi Fonduri Europene din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată (36 de acte materiale).

Potrivit acestui acord, șefa din MADR care a luat mită recunoaşte fapta şi acceptă să fie condamnată cu suspendare.

În dosarul de urmărire penală se arată că, în perioada mai 2018 – februarie 2021, Livia Ciobanu ar fi primit de la o persoană cu funcţie de conducere la nivelul unei Direcţii judeţene pentru agricultură (martor), suma totală de 52.000 de lei şi un laptop, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu.

Mai exact, Livia Ciobanu ar fi cerut mita pentru a aviza alocarea de fonduri de care respectiva direcție județeană avea nevoie a cumpăra autovehicule noi, stații de lucru de birou, stații de lucru portabile, imprimante, telefoane mobile și servicii de voce și date și alte obiecte de birotică.

- Publicitate -

Potrivit procurorilor DNA, suma totală de 52.000 lei ar fi fost primită direct şi prin intermediari, banii fiind daţi în numerar şi viraţi într-un cont bancar al unei persoane din familia inculpatei, precum şi prin mandat poştal online (între 1.500 şi 3.000 de lei/lunar).

Livia Ciobanu a declarat expres, în prezenţa avocatului, că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole