Sef APIA: Despagubirile de seceta, pana miercuri in conturile fermierilor

Fermierii care au solicitat despăgubirile de secetă pentru culturile de grâu, secară, triticale, orz, ovăz orzoaică și rapiță, înființate în toamna anului 2019, și care au depus cererile corespunzătoare la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 15 septembrie inclusiv, vor primi banii în conturi până miercuri, 23 septembrie. Potrivit ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, primele autorizări la plată au început din data de 18 septembrie, iar șeful APIA Botoșani, Bogdan Cîmpanu, a precizat că speră ca până miercuri, 23 septembrie, toți beneficiarii să aibă sumele în conturi.

”Ne ținem de cuvânt! Demarăm plata Schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.
Vă reamintesc cuantumurile maxime ale ajutorului de stat:
  • Grâu – 925 lei/ha
  • Secară – 925 lei/ha
  • Triticale – 805 lei/ha
  • Orz – 912 lei/ha
  • Orzoaică – 951 lei/ha
  • Ovăz – 772 lei/ha
  • Rapiță – 1002 lei/ha
Numărul cererilor depuse este de: 28.112”, a scris ministrul agriculturii pe pagina sa de facebook cu privire la despăgubirile pentru fermierii afectați de secetă.
 
”(Pe 18 și 19 septembrie – n.r.) facem autorizările la plată și așteptăm să intre banii în contul Centrului Județean. Luni începem plata ajutoarelor pentru secetă din bugetul național, iar marți, cel târziu miercuri, sperăm ca toți fermierii să aibă banii în conturi”, a precizat șeful APIA Botoșani, Bogdan Cîmpanu, pentru moitorulbt.ro.
 

Reamintim că despăgubirile se acordă beneficiarilor care au înființat în toamna anului 2019 următoarele culturi: grâu, secară,  triticale, orz, orzoaică, ovăz, rapiță.

Pentru a primi despăgubirile, beneficiarii trebuie să îndeplinescă cumulativ următoarele condiții:

  1. a) să deţină proces-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor,încheiat până la data de 15 iunie inclusiv, în care procentul de calamitare este de peste 30% aferent culturii calamitate;
  2. b) suprafața calamitată să reprezinte un procent de peste 30% din suprafața totală declarată în Cererea unică de plată în anul 2020, aferentă culturii calamitate;
  3. c) să fie înregistraţi în evidenţele APIA în anul 2020, cu cerere unică de plată 2020;
  4. d) nu se află în dificultate, respectiv reorganizare, lichidare sau în faliment la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat, în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Celor care au procesul verbal de constatare după data de 15 respectiv 17 iunie fiind carantină nu intrăm la subvenție?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole