26 octombrie 2021 - 05:03

Fostul șef ANSVSA, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, a fugit din țară

Fostul europarlamentar și președinte al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Marian Zlotea, a fugit din România și a cerut azil politic în altă țară. Acesta a fost condamnat definitiv la 8 ani și 6 luni de închisoare, sub acuzarea că, în perioada când se afla la șefia  ANSVSA, le-ar fi cerut subalternilor să finanțele partidul din care făcea parte, pentru a își păstra locurile de muncă.

Într-o postare pe facebook, Zlotea spune că a fost amenințat cu închisoarea și i-a fost înscenată o sentință. Din acest motiv, a ales să ceară azil politic în altă țară.

„În 4 decembrie 2020 am fost amenințat că dacă nu voi renunța la monitorizarea procesului electoral din 6 decembrie voi primi o condamnare cu executare în acest dosar. Motiv pentru care nu am mai participat și am plecat din țara și nu am asistat la monitorizarea electorală pe care o desfășuram in calitate de președinte al ATRNU!

În acest moment, știind de această înscenare de sentință care urma să mi se pregătească am părăsit Romania și, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă țară. Cu probele și dovezile pe care le am, inclusiv înregistrările din dosar care îmi dovedesc nevinovăția, îmi voi căuta dreptatea la CEDO”, a precizat fostul șef ANSVSA.

Având în vedere că nu a fost găsit la domiciliu, Zlotea a fost dat în urmărire pe pagina Poliției Române.