27 octombrie 2021 - 12:45

SECRETUL unui mare fermier – Cum își fertilizează culturile Dimitrie Muscă

Dimitrie Muscă este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai cunoscuți și de succes fermieri din România, modelul său de la Combinatul Agroindustrial Curtici fiind unul la care mulți fermieri aspiră.

Nu mulți știu însă toate secretele care fac din afacerea gestionată de fermierul arădean să fie una atât de prosperă. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Dimitrie Muscă a divulgat una dintre metodele pe care le pune în practică pentru a obține rezultate deosebite la producțiile din culturile vegetale. Este vorba despre fertilizare.

Potrivit directorului general al CAI Curtici, în culturile sale fertilizarea se face o singură dată, iar rețeta îngrășământului este una clară: două părți azot, o parte fosfor.

”Eu știu un lucru foarte clar – azot 2, fosfor 1. Trebuie să ne înțelegem, raportul pe care noi trebuie să-l folosim în agricultură, mai ales în cultura cerealelor, sigur este acesta. Dacă vă spun un lucru, poate mulă lume o să mă înjure. Sunt unul dintre oamenii care fac o singură fertilizare. Merg cu o cantitate de 27:13,5. Nu fac două sau trei fertilizări, conform doctoratelor. Nu vin să mă combat cu știința. Este lucrul pe care eu îl fac, îl dovedesc cu acte, iar rezultatele sunt deosebite. Pot să vă spun că sub 7 tone de grâu la hectar rar se întâmplă să fac, doar cu calamități și incidente. La porumb fac 12-12,5 tone/hectar în ultimii ani”, a precizat Dimitrie Muscă pentru AGRO TV.

  1. D-le Musca, toata admiratia mea si a mii si milioane dar mai dadaciti-ii si pe maroinetele astea care conduc agricultura si care asteapta numai indicatii de la Bruxelles, fugind de initiativa proprie cu rezultate de care pomeniti, si asta si-n alte ramuri!

Comments are closed.