Secretul sanatatii si al longevitatii, de la romanul in varsta de 111 ani

0 112

Românul în vârstă de 111 ani şi 3 luni, declarat al treilea cel mai longeviv bărbat din lume, s-a născut în Proviţa de Jos, județul Prahova. Aici, oamenii îl știu drept „nea Mitică”, iar sfatul lui pentru consăteni a fost mereu același: ”Lapte și miere, dacă vrei să trăiești cât mai bine”.

Inginerul agronom Dumitru Comănescu a fost recunoscut de Guiness Book of Records ca fiind al treilea cel mai în vârstă bărbat de pe Pământ. Are are 111 ani și 3 luni. 

„Lapte și miere, dacă vrei să trăiești cât mine. Așa zice (…) Eu cred că imunitate tot de aici a luat (…) Este în putere și cu mintea zdravănă”, a spus o localnică din Provița de Jos, pentru Mediafax.

„Este o zonă foarte bună la noi în sat, avem poluare zero. Nu avem nimic industrial în zonă care să polueze aerul”, a mai adăugat un bărbat din comună.

În Provița de Jos mai sunt persoane care au ajuns la 91 ani și chiar 101 ani.

Citește și

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult