Secretul folosit de proprietarii unei livezi pentru a obține PRUNE URIAȘE!

Un soi românesc de prune s-a adaptat foarte bine la schimbările climatice pe care le traversează țara noastră, iar proprietarul unei livezi din Buzău se mândrește atât cu o producție bogată, cât și cu fructe de dimensiuni foarte mari.

Este vorba despre soiul de prune Record, care în ultimii ani a mers foarte bine într-o livadă din Topliceni, județul Buzău.

Soții Sofian, proprietarii livezii, spun chiar că anul acesta producția este mai mare, iar fructele cântăresc și mai mult. Mai exact, o singură prună ajunge la 120 de grame, adică cu aproape 40 de grame mai mult decât greutatea medie comunicată de cercetătorii care au omologat soiul.

„Nu degeaba li se spune Record”, au scris proprietrii livezii pe pagina de Facebook.

În fotografiile postate se vede că o prună este mult mai mare decât un ou de găină. Fructele sunt mult mai mari ca cele de anul trecut, când, la fel, o singură prună avea peste o sută de grame. Secretul pare a fi modul de îngrijire a pomilor.

„Sunt mai mari ca anul trecut. Am băgat mult gunoi de pasăre și am udat cu furtunul. Am băgat multă apă”, susțin proprietarii livezii.

- Publicitate -

Soiul de prune Record este unul românesc, obținut la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Voinești și omologat în anul 1983.

El se remarcă prin fructul de mari dimensiuni, având în medie 75-80 de grame, de formă sferic-alungită. Pieliţa în faza de pârgă are culoarea roşu-violaceu, ajungând la maturitatea de recoltare vânătă-închisă, acoperită cu pruină groasă, albăstruie.

Potenţialul de rodire este de 15 tone/hectar. Epoca de coacere este ultima decadă a lunii august – prima decadă a lunii septembrie. Potrivit cercetătorilor, se recomandă a fi plantat în aceeaşi parcelă cu soiuri care îi asigură o bună polenizare: Stanley, Anna Spath.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole