Seceta face ravagii în satele românești! Se aduce apă cu mașinile de pompieri!

Lipsa de apă a devenit o problemă extrem de acută în mai multe zone din România, pe fondul secetei prelungite și a arșiței din ultimele zile.

În judeţul Botoşani, patru comune primesc apă pentru populaţie cu ajutorul maşinilor de pompieri, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Având în vedere seceta excesivă care afectează judeţul, prefectul Sorin Cornilă, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus punerea în aplicare a Planului de măsuri de prevenire şi reducere a riscului de manifestare a situaţiilor de urgenţă pe perioada sezonului estival, precum seceta şi canicula, se arată într-un comunicat al ISU Botoșani, citat de AGERPRES.

„La nivelul unităţilor administrativ-teritoriale au fost înfiinţate puncte de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi de distribuire a apei potabile. Totodată, a fost informată populaţia cu privire la măsurile ce se impun a fi luate pe timpul caniculei şi secetei şi au fost identificate persoanele vulnerabile”, precizează reprezentanții ISU.

În comunele Drăguşeni, Văculeşti, Suliţa şi Cristeşti, apa este asigurată cu sprijinul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Sursa foto: ISU Botoșani

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole