Seceta face PRAF culturile agricole

Reprezentanții de la Direcția pentru Agricultură Județeană și Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Iași, vin în sprijinul fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă pedologică și extind programul deplasărilor în teritoriu pentru constatarea pagubelor produse de seceta pedologica. 
 
Până în prezent, în județul Iași au fost depuse un număr de peste 200 rapoarte operative provenite de la un număr de peste 80 de UAT-uri spun cei de la DADR.
 
Cele 15 comisii de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole au fost numite prin Ordinul Prefectului potrivit art.18 din Regulamentul 97/63/2020 privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice.
 
Dupa finalizarea deplasărilor comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole produse în urma fenomenelor meteorologice care generează seceta pedologică, situația centralizată va fi transmisă către Centrul operativ pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru alocarea sumelor necesare despăgubirilor menționează cei de la DADR Iași.
 
 
Autor: Daria Diaconiuc 
Citește și

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult