Secetă EXTREMĂ în culturile de porumb! Care sunt zonele cele mai afectate

Seceta pedologică este prezentă pe suprafețe extinse în culturile agricole din România, arată Administrația Națională de Meteorologie (ANM) în prognoza publicată pentru perioada 5-11 iulie.

Potrivit agrometeorologilor, conținutul de umiditate în cultura de porumb neirigat, pe adâncimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică și extremă, în Dobrogea, Maramureș și Banat, pe suprafețe agricole extinse din Moldova, Transilvania și Crișana, local în nordul, estul, sud-vestul, sudul și sud-estul Munteniei, sudul, centrul și estul Olteniei.

Rezerva de apă din sol se va situa în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, local în nordul, vestul, sudul și centrul Munteniei, nordul, vestul și estul Olteniei, sudul, izolat centrul și nord-estul Transilvaniei, centrul și nord-vestul Moldovei, sud-estul Crișanei.

Funcție de data semănatului și agrotehnica aplicată, porumbul se va afla în această perioadă la formarea paniculului (10-100%) și înflorire (10-60%) la hibrizii extratimpurii.

Potrivit ANM, în această săptămână, condițiile meteorologice vor fi favorabile desfășurării lucrărilor agricole specifice (recoltare, erbicidări, prașile manuale/mecanice, tratamente fitosaitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale etc.).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole