Seceta a afectat peste un million de hectare! Jumătate sunt cu porumb!

Suprafaţa totală afectată de secetă comunicată până în momentul de față este de 1.044.130 de hectare, în 37 de judeţe şi municipiul Bucureşti, a transmis, joi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Din suprafața totală calamitată de secetă, aproape jumătate o reprezintă culturile de porumb, iar culturile de floarea-soarelui aproape un sfert.

Din datele MADR, principalele culturi de toamnă afectate de secetă sunt cele de grâu, triticale – 189.339 de hectare, orz, orzoaică, ovăz, secară – 30.698 de hectare şi rapiţă – 26.805 hectare.

La culturile de primăvară, cele mai afectate sunt: porumb – 455.508 hectare; floarea-soarelui – 230.260 de hectare; soia – 37.932 de hectare.

Suprafața afectată de secetă a fost calculată pe baza raportărilor făcute până în prezent de 37 de județe: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, și Vrancea, la care se adaugă municipiul Bucureşti. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole