Se taie mai puține bovine şi porcine, ca anul trecut. Ce spun cifrele?

Numărul sacrificărilor a crescut la ovine, caprine şi la păsări în luna iunie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), citat de Agerpres. În schimb, au fost sacrificate mai puține  bovine şi porcine. Conform unui sondaj recent realizat, peste 90% dintre români integrează carnea și preparatele din carne în meniul lor zilnic și săptămânal

Potrivit INS, în iunie 2022, numărul bovinelor sacrificate a scăzut cu 4,5%, iar greutatea în carcasă s-a diminuat cu 6,2%, faţă de aceeaşi lună din 2021. Raportat la luna mai a acestui an, numărul bovinelor sacrificate a crescut cu 2,4%, iar greutatea în carcasă a sporit cu 5%.

În iunie 2022 s-au sacrificat cu 11,4% mai puţine porcine, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 14,1% faţă de iunie 2021. Comparativ cu luna anterioară, în iunie sacrificările au scăzut cu 3,8%, iar greutatea în carcasă s-a redus cu 6,4%.

În ceea ce priveşte sacrificarea ovinelor şi caprinelor, datele INS arată în iunie 2022 o creştere cu 1,2% faţă de iunie 2021, greutatea în carcasă fiind cu 1,7% mai mare. Comparativ cu luna anterioară, în iunie sacrificările s-au diminuat cu 34,7%, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 15,8%.

Potrivit datelor INS, sacrificările la păsări au crescut în iunie 2022 cu 6,7% faţă de iunie 2021, iar greutatea în carcasă cu 8,3%, în timp ce, raportat la luna mai, sacrificările au scăzut cu 0,3%, iar greutatea în carcasă s-a diminuat cu 1,6%.

Greutatea medie în carcasă consemnată în luna iunie 2022 a fost de 166 kilograme la bovine, 88,5 kilograme la porcine, 12,4 kilograme la ovine/caprine şi 1,7 kilograme la păsări.

Greutatea medie în carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă totală şi numărul de animale sau păsări sacrificate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole