Numărul sacrificărilor a crescut la ovine, caprine şi la păsări în luna iunie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), citat de Agerpres. În schimb, au fost sacrificate mai puține bovine şi porcine. Conform unui sondaj recent realizat, peste 90% dintre români integrează carnea și preparatele din carne în meniul lor zilnic și săptămânal
Potrivit INS, în iunie 2022, numărul bovinelor sacrificate a scăzut cu 4,5%, iar greutatea în carcasă s-a diminuat cu 6,2%, faţă de aceeaşi lună din 2021. Raportat la luna mai a acestui an, numărul bovinelor sacrificate a crescut cu 2,4%, iar greutatea în carcasă a sporit cu 5%.
În iunie 2022 s-au sacrificat cu 11,4% mai puţine porcine, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 14,1% faţă de iunie 2021. Comparativ cu luna anterioară, în iunie sacrificările au scăzut cu 3,8%, iar greutatea în carcasă s-a redus cu 6,4%.
În ceea ce priveşte sacrificarea ovinelor şi caprinelor, datele INS arată în iunie 2022 o creştere cu 1,2% faţă de iunie 2021, greutatea în carcasă fiind cu 1,7% mai mare. Comparativ cu luna anterioară, în iunie sacrificările s-au diminuat cu 34,7%, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 15,8%.
Potrivit datelor INS, sacrificările la păsări au crescut în iunie 2022 cu 6,7% faţă de iunie 2021, iar greutatea în carcasă cu 8,3%, în timp ce, raportat la luna mai, sacrificările au scăzut cu 0,3%, iar greutatea în carcasă s-a diminuat cu 1,6%.
Greutatea medie în carcasă consemnată în luna iunie 2022 a fost de 166 kilograme la bovine, 88,5 kilograme la porcine, 12,4 kilograme la ovine/caprine şi 1,7 kilograme la păsări.
Greutatea medie în carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă totală şi numărul de animale sau păsări sacrificate.