21 aprilie 2021 - 00:50

Se suplimenteaza bugetul pentru Programul TOMATA? Ce spune Ministrul Agriculturii

După cum știți, programul Tomata a suferit, în acest an, câteva modificări substanțiale. Cantitatea minimă ce trebuie valorificată cu acte a crescut de la 2 tone la 3 tone pentru suprafața minimă de 1.000 de metri pătrați, iar bugetul alocat pentru Ciclul I de producție a fost de 40 de milioane de euro.

Unii legumicultori consideră că această sumă nu este suficientă pentru a acoperi necesarul pentru toți beneficiarii, așa că au solicitat suplimentarea ei. Invitat în emisiunea ”Agricultura la Raport”, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale le-a răspuns legumicultorilor.

”Legat de suplimentarea sumei pentru Ciclul I, noi am alocat 40 de milioane de euro și s-au înscris 18.128 de beneficiari. La un moment dat, trebuie să avem un plafon. Vom vedea până la sfârșitul programului, câți dintre ei sunt într-adevăr eligibili. Speranța mea este ca anul acesta să fie toți eligibili, să fie beneficiari corecți. Anul trecut au fost în unele județe sute de dosare fictive. Nu este corect ca banii să nu ajungă la cei care cultivă, într-adevăr, tomate. Vom face eforturi ca programul să continuie și anul acesta, dar începând de la anul, vom încerca să-i ajutăm pe toți cei care cultivă legume”, a subliniat Adrian Oros, în exclusivitate pentru AGRO TV, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”.

Ministrul a mai precizat și că va exista un buget alocat pentru Ciclul II de producție, care va fi anunțat cel mai probabil după rectificarea bugetară.