Se schimbă șefii Direcțiilor Agricole Județene! Planul de reorganizare de la MADR

Reorganizarea instituțiilor din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie, prilej cu care toate instituțiile vor fi comasate în Direcțiile Agricole Județene (DAJ). Cu acest prilej, vor fi desființate și posturile de conducere, iar la fruntea DAJ-urilor vor fi numiți interimari specialiști în agronomie, care nu au legătură cu politica, susține ministrul Florin Barbu.

Potrivit șefului MADR, există semnale din partea foarte multor fermieri nemulțumiți de activitatea anumitor directori de instituții din subordinea ministerului, însă prin reorganizare se urmărește și rezolvarea acestei probleme.

”La sfârșitul lunii ianuarie va fi reorganizarea la MADR, se vor comasa toate instituțiile în Direcția Agricolă. Bineînțeles, toți directorii vor fi numiți numai pe bază de concurs, iar cine este pregătit să câștige, va câștiga acel concurs. Nu ținem cont de politică, pentru că îmi doresc foarte mult să depolitizăm partea de agricultură.

Știu că sunt foarte multe zone, inclusiv la mine în județul Olt, unde foarte mulți fermieri se plâng de anumite persoane care sunt de 10, 20, 30 de ani în funcții, care nu mai ascultă și nu discută cu fermierii. Eu vă promit că după data de 30 ianuarie, toate posturile de conducere vor cădea și vor fi numiți oameni interimari care nu au treabă cu politicul”, a precizat ministrul Florin Barbu, pentru AGRO TV.

Totodată, șeful MADR a spus că șefii Direcțiilor Agricole vor fi obligatoriu specialiști în agronomie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

  1. Intrebare sau remarca pentru d-ul ministru: cum agricultura este finantata prin fonduri europene sefii aia care vor veni vor trebui sa aiba si oarece cunostinte in aceasta directie?
    Deasmeni, are in vedere d-ul ministru si o restructurare a legislatiei aferente functionarii acestor institutii sau mai intai reorganizam si apoi stam si vedem ce am facut!!!!

  2. ce se întâmplă cu institutele și stațiunile de cercetare agricolă nerestructurate de 30 ani, cu directori clientelari, incompetenți și care ascultă de stăpânii lor, respectiv ASAS ȘI MADR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole