Se redeschid mai multe târguri de animale? Anunțul Ministrului Agriculturii

Mai multe târguri de animale cu tradiție s-ar putea redeschide, cu respectarea anumitor condiții, susține ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros. Potrivit șefului MADR, acest lucru se va întâmpla în zonele unde nu există focare de pestă porcină africană, iar incidența cazurilor de coronavirus este mică.

De asemenea, nu toate speciile de animale vor putea fi aduse la târguri. Spre exemplu, atât timp cât mai există cazuri de PPA în țară, porcii nu vor putea fi aduși la aceste târguri de animale.

”Noi am redeschis câteva târguri mari, tradiționale, cum este cel de la Câmpeni, doar pentru ovine și bovine. Sigur, pentru porc, atâta vreme cât va mai fi în țară pesta porcină africană, nu o să mai fie târguri, dar măcar pentru celelalte specii, în zone în care nu există focare de pestă porcină africană și în care nici incidența COVID-19 nu este foarte mare, să putem să ținem măcar târgurile mari, tradiționale”, a precizat Oros în cadrul unei conferințe de presă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole