Comisia Europeană pare mai blândă. Se redeschid negocierile din PNRR pentru irigații?

În ședința Coaliției de guvernare de vineri dimineață s-a decis să se redeschidă negocierile cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a introduce în PNRR proiectul național de irigații și anumite completări la capitolul spitale, informează Digi24.ro citând surse politice.

Potrivit liderilor Coaliției, având în vedere că actualul PNRR al României nu conține niciun fel de prevederi legate de programul de irigații, acest lucru reprezintă o mare vulnerabilitate la adresa securității alimentare, în contextul războiului din Ucraina, care a fost un furnizor major de cereale și ulei de floarea soarelui.

Renegocierea PNRR va avea în vedere, de asemenea, și independența energetică, Coaliția urmărind să obțină fonduri mai mari pentru exploatarea de gaze și pentru energie verde.

Capitalizarea firmelor prin acordarea de noi granturi este un alt punct ce va face obiectul renegocierilor privind PNRR.

Totodată, se urmărește acordarea prin PNRR a 1,1 miliarde de lei pentru spitale noi și secții noi de spitale și 600 de milioane de euro pentru modernizarea celor existente. În total, este vorba despre 25 de spitale noi care să deservească mai multe orașe.

Surse din conducerea Coaliției susțin că cei de la Comisia Europeană sunt de acord cu renegocierea acestor capitole din PNRR-ul României.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole