Se propune comasarea terenurilor agricole prin lege!

Deputatul PNL Emil Dumitru propune o reformă funciară prin care să se realizeze comasarea terenurilor agricole fărâmițate, pentru a le putea pune în valoare mai bine.

Într-un interviu în studioul DC News, Emil Dumitru a dat exemplul Franței, care a făcut o astfel de reformă în 1970, prin care s-a realizat comasarea terenurilor agricole fără să mai țină cont de amplasamentul din titlul de proprietate.

„Avem vreo 52 de milioane de parcele, 9,8 milioane de hectare. Gândiți-vă că e foarte complicat. Nouă ne-ar trebui o reformă funciară, așa cum Franța a făcut în 1970 și, practic, nu s-a mai ținut cont de amplasamentul din titlul de proprietate, care atestă proprietatea, dar nu și posesia, și le-au comasat. În România, în anii ’90, au fost primari care au dat un hectar în trei părți, pentru că așa au cerut respectivii. Practic, au dezmembrat un hectar, care era moștenire de la părinte, în trei parcele. Gândiți-vă cât de greu e să poți să alipești cele trei parcele, mai ales că noi nu am definitivat cadastrarea pe zona de sud. Sigur, Ardealul e un caz fericit. Din punctul meu de vedere, o lege importantă, care, sigur, nu poate fi promovată decât cu toți actorii la masă, este o reformă funciară profundă în care, practic, cu acordul proprietarului, să se poată comasa, pentru că altfel nu-i dăm nici valoare terenului respective”, a explicat deputatul liberal.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole