Se prelungește Programul Tomata? Ce spune ministrul Adrian Chesnoiu

În urmă cu mai bine de zece zile, Uniunea Salvăm Țăranul Român cerea, într-o scrisoare adresată ministrului agriculturii, prelungirea perioadei de recoltare din Programul Tomata. Potrivit fermierilor, condițiile actuale stipulate în program fac aproape imposibilă munca fermierilor de a recolta cantitatea necesară de roșii.

Șeful MADR, Adrian Chesnoiu, promite că această prelungire este luată în calcul, iar Ministerul Agriculturii lucrează la o posibilă soluție.

”Analizez propunerile fermierilor pentru a lua cele mai înțelepte decizii privind programele de sprijin ale celor care trudesc zi de zi ca noi toți să avem parte de produse de calitate. Mă preocupă să gândim soluții realiste care să răspundă nevoilor reale ale celor care muncesc pământul și ne oferă siguranța de care avem nevoie, mai ales într-un context geopolitic și economic sensibil”, a precizat ministrul după o vizită efectuată la niște cultivatori de legume din județul Prahova.

”Am venit să discut cu acești cultivatori care sunt înscriși în programul Tomata. Vedem ce recoltă extraordinară au. Pentru că este un an atipic, cu condiții climaterice deosebite, oamenii solicită, pe bună dreptate, prelungirea programului. Încă analizăm să vedem ce posibilități avem de a ne adapta programele în funcție de nevoile lor.

Rolul statului e să fie în permanentă legătură cu fermierii, și vorbesc aici din punctul de vedere al ministrului agriculturii. Programele de sprijin trebuie să fie făcute pentru ei, nu trebuie să îmbrace o formă stabilită într-un birou la București, ci trebuie să se facă de aici, din câmp. (…) Cu fiecare leuț pe care îl dăm unui producător român, îl ajutăm să continue să producă ceea ce vedem în solariile noastre și în toate celelalte sectoare din agricultură”, a mai spus Adrian Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole