Se pregătesc ordonanţe pentru agricultură

43

parlamentSenatul, aflat în sesiune extraordinară, a adoptat joi proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe simple pe durata vacanței parlamentare în domenii care nu fac obiectul legilor organice.

Guvernul va putea emite ordonanțe simple, de la intrarea în vigoare a acestui act normativ până la reluarea lucrărilor Parlamentului în prima sesiune ordinară a anului 2017, în mai multe domenii printre care şi agricultură.

Pentru agricultură vor fi emise acte normative pentru susținerea produselor deficitare în domeniul legumiculturii și creșterii animalelor.

În domeniul turismului, sunt prevăzute înființarea organizarea și funcționarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor — OMD și modificarea OG 107/1999.

Alte măsuri prevăzute în proiectul de abilitare a Guvernului vizează stabilirea unor măsuri privind promovarea exporturilor, privind ecologizarea siturilor contaminate, privind facilitarea la comunicații electronice și prorogarea unor termene prevăzute în alte acte normative.

Citește și

Cmentariile sunt închise