24 ianuarie 2022 - 08:48

Guvernul plătește fermierilor jumătate din consumul de energie electrică! Vezi condițiile!

Guvernul a decis vineri să susțină jumătate din cheltuielile pentru energie electrică într-un sector extrem de important pentru fermierii români.

Astfel, în Ședința Guvernului din data de 10 decembrie 2021 a fost adoptată o Hotărâre ce modifică și completează Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătățirilor funciare nr. 138/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1872/2005, care vizează stabilirea modalității de alocare și aprobare a cheltuielilor în cotă de până la 50%, aferente consumului de energie electrică necesar funcționării agregatelor sau a echipamentelor pentru irigații, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Aceste cheltuieli se suportă de către Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare, în limita sumelor alocate din bugetul MADR cu această destinație.

„Totodată, prin acest act normativ se reglementează procedura privind decontarea cheltuielilor, în cotă de până la 50%, aferente consumului de energie electrică necesar funcționării agregatelor sau a echipamentelor pentru irigații, pentru care se asigură apa pentru irigații în baza contractelor multianuale/sezoniere”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.