ATENȚIE! Se modifică normele pentru vânzarea terenurilor agricole!

Vânzarea terenurilor agricole în România se va face după noi norme metodologice.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a pus în dezbatere publică, pe site-ul instituției, un proiect de ORDIN privind modificarea și completarea Anexei nr. 1 la Ordinul viceprim-ministrului, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, al viceprim-ministrului, ministrului  dezvoltării regionale și administrației publice, al ministrului apărării naționale și al viceprim-ministrului, ministrul culturii nr. 719/740/M.57/2333/2014 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea titlului I din Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăților comerciale ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului.

Noul act normativ ce va reglementa vânzarea terenurilor agricole a fost întocmit în baza unui referat al Direcției Îmbunătățiri Funciare și Fond Funciar (DIFFF) din cadrul MADR și vizează aspecte privind definirea preemptorilor de rang I și II, mărimea suprafețelor terenurilor ce fac obiectul vânzării, documente necesare, precum și termene și proceduri ce trebuie respectate în cadrul procesului de vânzare-cumpărare a terenurilor agricole.

Prevederile noului act normativ referitor la vânzarea terenurilor agricole pot fi consultate pe site-ul MADR, accesând următorul link: https://www.madr.ro/proiecte-de-acte-normative.html.

Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării, pe adresa de e-mail: secretariat.difff@madr.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole