Se măresc salariile la APIA! Funcționarii vor primi mai mulți bani de la 1 decembrie

Salariile funcționarilor din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) s-ar putea mări de la 1 decembrie 2022, astfel încât să fie la nivelul celor din aparatul central. O inițiativă legislativă în acest sens a fost depusă în Parlamentul României, de mai mulți senatori și deputați PNL și PSD.

Astfel, angajații de la APIA ar putea beneficia de creșteri substanțiale ale lefurilor, cu mai bine de 1.000 de lei în unele cazuri, având în vedere că propunerea legislativă prevede două majorări simultane.

Mai precis, salariile de bază ale personalului APIA din teritoriu, din cadrul celor 42 de centre județene și 262 de centre locale, vor fi aduse la același nivel cu cele ale personalului din cadrul aparatului APIA central, de la București. De asemenea, prin același act normativ, se face o altă mărire salarială care se aplică tuturor angajaților APIA, atât din teritoriu, cât și de la aparatul central. Mărirea se va face prin aplicarea de la 1 decembrie 2022 a grilei de salarizare pe care Legea 153 o prevedea pentru anul în curs.

În expunerea de motive, inițiatorii invocă rata absorbției fondurilor europene realizată de APIA, de peste 96%, fiind una dintre cele mai performante instituții publice cu atribuții în absorbția acestor fonduri.

Potrivit datelor specificate în actul normativ, APIA a derulat fonduri europene și naționale destinate susținerii fermierilor și agriculturii românești, în valoare de peste 35 de miliarde de euro.

În acest context, inițiatorii motivează măririle salariale prin faptul că ”APIA are o structură de personal mult subdimensionată față de volumul și complexitatea schemelor și măsurilor de sprijin gestionate, acesta asigurând derularea activităților majore ale agenției inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, precum și pe perioada sărbătorilor legale”.

Din lista de inițiatori ai modificării legislative fac parte mai mulți senatori și deputați PNL și PSD, printre care Florin Barbu, Paul Stănescu, Emil Dumitru, Adrian Chesnoiu și Raluca Dumitrescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole