Se interzice subcontractarea pentru angajații din sectorul de procesare a cărnii de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie subcontractarea pentru angajații din sectorul de procesare a cărnii este interzisă în Germania. După explozia de cazuri COVID-19 din abatoarele și fermele germane și după ieșirea la iveală a condițiilor improprii de muncă și locuire, dar și a modului în care erau angajați oamenii în acest domeniu, Guvernul de la Berlin a decis impunerea unor noi măsuri, relatează Digi 24.

 

„Vom pune capăt acordurilor de subcontractare în industria de prelucrare a cărnii începând cu data de 1 ianuarie 2021”, a anunțat vineri ministrul german al Muncii, social-democratul Hubertus Heil.

Interzicerea subcontratării vizează abatoarele și măsura va fi extinsă și la atelierele care procesează carnea. 

Proiectul de lege prevede de asemenea interzicerea contractelor de muncă temporare în abatoare. În plus, vor fi impuse şi noi obligaţii în materie de locuri de cazare pentru muncitori, precum şi controale mai frecvente din partea autorităţilor.

Potrivit statisticilor, în domeniu lucrează 200.000 de oameni, dintre care, 50-80 % fiind  angajați prin subcontractare, ceea ce nu le asigură suficientă protecție față de abuzurile angajatorilor.  Totodată, de menționat este și faptul că printre acesși angajați se numără și foarte mulți români. subcontractarea subcontractarea

- Publicitate -

Scandalul subcontractărilor, al înghesuielii din zonele de locuit și a lipsei unei protecții sanitare a izbucnit în primul val al pandemiei. În iunie, aproape 6.500 de angajați din industria de procesare a cărnii, printre care 1.000 de români, s-au infectat cu noul coronavirus, din cauza condițiilor precare de igienă și locuire din zonele unde erau cazați.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole