Se interzice făina de greieri pentru a proteja bucătăria tradițională!

Guvernul va interzice ca făina de greieri, lăcuste sau larve să fie utilizată în pizza și paste, a declarat ministrul italian al agriculturii, Francesco Lollobrigida, informează The Times.

De asemenea, acest tip de făină va fi expus separat pe rafturile supermarketurilor.

„În mod fundamental, aceste făinuri nu pot fi asociate cu alimentele produse în Italia. Cine vrea să mănânce aceste produse o poate face, dar cei care nu vor, și îmi imaginez că vor fi majoritatea italienilor, vor putea alege”, a declarat Francesco Lollobrigida.

La rândul său, ministrul italian al sănătății, Orazio Schillaci, a confirmat că legislația va interzice, de asemenea, utilizarea făinii de insecte în produsele „tipice” italiene, precum pizza și paste.

Recent, în încercarea de a proteja și a promova bucătăria italiană, executivul a anunțat că va propune includerea acesteia pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

- Publicitate -

Nu doar în Italia există, la nivel guvernamentală, o opoziție puternică față de făina de greieri sau alte insecte. În Ungaria, ministrul agriculturii, István Nagy, a declarat că guvernul de la Budapesta dorește să protejeze consumatorii maghiari și a anunțat că de acum înainte se va cere ca alimentele care conțin proteine de insecte să fie expuse separat pe rafturi și să poarte eticheta „Atenție! Alimente care conțin proteine de insecte”. De altfel, Ungaria a fost singurul stat membru care nu a susținut intenția UE de a permite comercializarea insectelor ca alimente și ingrediente alimentare în UE.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole