Se înmulțesc focarele de pestă porcină! ”De luni vin să omoare toți porcii”

Pesta porcină africană (PPA) continuă să se extindă pe teritoriul României, autoritățile depistând constant noi focare. În comuna Rediu din județul Neamț, localnicii sunt în alertă după ce au început să circule zvonurile prin zonă cum că ar fi fost depistat un focar de pestă porcină în satul Bețești, informează publicația tvneamț.

Astfel, printre localnici și pe rețelele sociale a început să circule un mesaj atribuit autorităților care spune că, începând de luni, toți porcii din comună vor fi sacrificați. ”A fost găsită astăzi în Bețești pesta porcină și de luni vor umbla pe o rază de 3 km (adică aproape în toată comuna) să omoare toți porcii”, avertizează o localnică pe facebook. În acest context, oamenii au început să se avertizeze unii pe alții să-și taie porcii, înainte să vină autoritățile să-i neutralizeze.

În același sat, Bețești, pe gardul unei gospodării a apărut un afiș care specifică faptul că în locul respectiv există suspiciuni de PPA. Astfel, exploatația se află sub supraveghere oficială iar accesul în interior este restricționat.

Potrivit presei locale, Direcția Sanitar Veterinară din județ nu a reacționat în niciun fel la aceste vești, iar încercările de a obține un punct de vedere din partea lor au eșuat. Oamenii au început deja să își taie porcii în toată comuna, așa că atunci când vor acționa autoritățile s-ar putea să fie prea târziu.

Potrivit ultimei actualizări a Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), în data de 4 noiembrie erau active un număr de 441 focare de pestă porcină africană la nivelul întregii țări.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole