20 aprilie 2021 - 20:25

Se inchid pietele si targurile de teama coronavirusului?

În ultimele zile, multe zvonuri circulă în spațiul public, în contextul pandemiei de coronavirus. În urmă cu doar câteva zile, Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat interzicerea tuturor evenimentelor desfășurate în spații închise la care participa peste 100 de persoane. Multe voci consideră însă că ar trebui luate măsuri și mai radicale.

Totuși, în contextul actual, mai multe piețe și târguri vor rămâne deschise. Spre exemplu, conducerea SC Piețe Sibiu SA anunță că nu va închide în perioada imediat următoare Târgul Obor și piețele Sibiului, de tema coronavirusului.

Reprezentanții societății au explicat pentru Turnul Sfatului că au urmărit cu atenție recomandările oficiale și aplică toate măsurile care se impun, însă nu vor închide târgul și piețele.

”Respectăm în detaliu toate recomandările oficiale pentru ceea ce înseamnă prevenție, însă am luat decizia de a nu le închide pentru că nu este un eveniment organizat doar o dată, sunt organizate în aer liber și am igienizat absolut toate lucrurile pe care oamenii pot pune mâna. În toalete am montat uscătoare pentru mâini, soluții dezinfectante, evident prosoape din hârtie. Suprafețele folosite de comercianți sunt dezinfectate zilnic, clanțele și zonele de acces, în hală spre exemplu, sunt dezinfectate de mai multe ori pe zi. Am pus afișe informative în spații vizibile și am făcut fluturași pe care i-am împărțit tuturor comercianților. Mai mult de atât nu știu ce să fac că eu aș face. Acestea sunt recomandările, le urmăm. Gândiți-vă și la aspectul economic, sunt mulți oameni care depind în totalitate de aceste activități. Și apoi, dacă nu se închide un mall, unde spațiul este închis și oamenii stau mult mai înghesuiți, ce am închide noi?”, a declarar Teodor Birț, directorul Piețe Sibiu SA.

Pe de altă parte, Consiliul Județean Sibiu a anunțat joi că în data de 14 martie Piața Transilvania va fi închisă, urmând ca producătorii și cumpărătorii să fie informați pe parcurs despre funcționarea pieței.

Decizia a fost luată de conducerea Consiliului Județean Sibiu în conformitate cu măsurile dispuse la nivel național pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul COVID-19.